Hagedrøm eller Drømmehage ?

Screen shot 2013-11-22 at 14.33.08

Jeg ELSKER hager og jeg ELSKER å se det blomstre og gror.

Våren er jo bare helt fantastisk,
og det å få lov til å se når det døde våkner til live og begynner å spire igjen.
I LOVE IT…………….

Men hage er også mye arbeide hvis man ikke gjør noen smarte grep.
En hage skal også nytes, og du skal kunne slappe av i den og glede deg over den.
Så her kommer noen smarte triks fra meg til deg, så du kan lage en smart hage.

TIPS:
Bruk belegningsstein i stede for grus. Da holder du huset fritt for små stein og du slipper å få dette i gresset som igjen ødelegger gressklipperen. Synes du det blir dyrt, så legg asfalt og bruk belegningsstein i kantene for å mykne det hele opp. Dette vil gi ditt inngangsparti ett rent og delikat inntrykk til din hage og ditt hus.

Bruk kantstein for å ramme inn gresset og blomsterbed for da slipper du kantklipping.

Så må du ta en avgjørelse om du vil ha blomsterbed, for alle planter må ha noe stell og noe vanning. Hvis du bestemmer deg for blomsterbed så kan man velge planter som ikke er så kravstore, velge stauder, legge ut vanningsanlegg med tidsinnstilt ur, slik at du slipper å huske selv å vanne så ofte. Legg også ut duk med bark, for da slipper du å luke og ditt blomsterbed vil se veldig flott ut. Duken vil også holde på fuktigheten lengere og det er flott for dine planter.

Når du skal velge hekk, så må du tenke på hvor den skal stå og hva slags hensikt hekken skal ha. Er den til pynt eller skjerming, ønsker du vintergrønt til glede for hele året og som skjermer for innsyn, eller ønsker du noe som blomstrer og hvor du må rake løv om høsten?  Det som er flott er å kunne variere litt i en hage med dette, og her er det mye vakkert å velge i.

Valg av materialer til bruk til platting eller terrasser så er det mye flott å velge i som er vedlikeholdsfritt. Eks er TimberTech

Belysning er også viktig i en hage da dette skaper stemning og lyser opp elementer i hagen som vei, trappetrinn, blomster, trær og boligen. Her finnes det mye flott å velge i fra spotter til lykter.

Jeg har mange tips på lager og ønsker du å vite mer eller trenger du en idètime til din hage eller terrasse, så er det bare å ta kontakt med meg

Lurer du på hva en Idètime er?
les mer om dette på www.inperiadesign.no og under feltet HAGER

Screen shot 2013-11-22 at 14.28.28

Screen shot 2013-11-19 at 10.41.48

Screen shot 2013-11-22 at 14.32.30

Screen shot 2013-11-22 at 14.27.06

Screen shot 2013-11-22 at 14.26.53

 

 

Leave a reply