En ny vår, en ny hage ?

Jeg gleder meg alltid til å komme til nye hager, fordi alle hager har sine utfordringer, sin sjarm og sine muligheter. En hage skal formes etter deg og dine behov for å eie en hage.

Screen shot 2013-11-22 at 14.26.53

Det finnes så mange muligheter med en hage. Noen ønsker en veldig grønn og frodig hage, mens andre vil at hagen skal være enkel men lekker i sin utforming. Personlig liker jeg at en hage står i stil til huset som tros alt står midt i hagen og at hagen er velstelt og ryddig. Så lenge dette er på plass så blir det bra uansett om du velger det ene eller det andre av hageutforming.

Mange tenker bare på det som er synlig i en hage og ikke på alt det arbeidet som ligger under bakken. Ja for det starter der med trenering rundt grunnmuren på huset, riktig fall på gressplenen, dreneringsrist/avløp for alt vannet som samler seg på gårdsplassen. Og så må du tenke på at du må ha godt med riktig matjord og gjødsel for da vil dine planter trives, vokse og gro.

Screen shot 2013-11-22 at 14.31.16

Så lurer du kanskje på hva du skal tenke på når du skal kjøpe inn planter og plante dem ut. Først og fremst må du sjekke lys/sol forholdet der du har tenkt å plante og hvilken sone i landet du bor. For alt dette står på lappen til alle planter hva de liker av sol og hvilken sone de tåler å stå i.

Her i Bærum hvor jeg bor er det sone 4, da kan ikke jeg kjøpe inn en rose som skal stå i sone 3. Da vil den mest sannsynlig mistrives og dø etter hvert da den trenger litt mer varme i klimaet. Til slutt må du sjekke om planten skal stå i vanlig jord eller sur jord.

IMG_0252

En hage som blir designet riktig og utført profesjonelt vil alltid være en hage som gir deg mye glede, blomstrer i fra vår til høst og med vanningsanlegg vil det også bli mindre arbeide.

Mine idètimer er for mange en stor mulighet til å få skapt sin drømmehage, hvor de selv gjør bygge jobben med mine tegninger, eller de overlater hele jobbe til en anleggsgartner.

Så går du å lurer på hva du skal gjøre med hagen denne våren så ta kontakt med meg                 ( annichen@inperiadesign.no ), så skal vi sammen finne ut av din hage.

Screen shot 2013-11-22 at 14.31.58

Leave a reply