Arbeidsrom eller kos under dynen ?

Hva er det optimale soverommet?

Et soverom er for mange et rom som skal dekke flere funksjoner, men det er ikke det optimale soverommet. Soverommet skal ikke fungere som et arbeidsrom eller hvor tvèn tar oppmerksomheten. Soverommet bør være ryddet for ”støy” av mobiltelefon, data, rot av klær og annet, og være vasket rent for å få en optimal funksjon. Mange klager på dårlig nattesøvn og labert sexliv, men rydde du ut ”støyen” og annet som ikke hører soverommet til, vil livet bli bedre på soverommet.

Et soverom er et rom hvor vi skal falle til ro for å skape en god nattesøvn. Et rom hvor det er rolige farger, dempet belysning, god atmosfære, godt inneklima. Et rom med hyggelig utsikt  hvor lyset slipes inn gjennom vinduet, og hvor man kan slappe av litt sammen før natten tar oss inn i drømmenes verden.

Sengen skal ha gode madrasser av høy kvalitet som er toppet med gode dyner og puter, som igjen er kledd med et lekkert sengetøy. Her ligger den store investeringen i rommet, da vi mennesker tilbringer ca. 7 til 8 timer pr. natt i sengen. Det vil si at vi tilbringer ca.

1/3-del av livet i sengen, og da bør vi unne oss et godt sted å være. En seng av litt luksuriøs kvalitet og design vil gi øke trivsel.

Mange liker at man kan kombinere soverommet med noen sittemøbler, slik at man ikke må sitte i sengen hele tiden mens man er på soverommet. Dette skaper også hygge og åpner opp for gode samtaler, hvor man kan slappe litt av før man går til sengen. Dette vil gi rommet et løft av atmosfære og klasse.

Materialbruken bør gi rommet en fylde av lunhet i form av tepper, lekre tekstiler, bilder , møbler og god belysning. Temperaturen bør ha nattstilling slik at det ikke er så kaldt når du legger deg, mens når du sover synker temperaturen litt, for så å stige litt igjen når du skal stå opp. Da vil du føle at rommet føler deg og det vil alltid være godt å være der.

Da er det bare å ønske deg lykke til med å oppgradere og fornye soverommet til et enda bedre sted å være, sove og elske

Her er noen bilder til inspirasjon.

Screen shot 2013-11-20 at 14.09.14

Screen shot 2013-11-20 at 14.08.22

Screen shot 2013-11-20 at 14.06.18

Screen shot 2013-11-20 at 14.10.42

 

Screen shot 2013-11-20 at 14.12.55

Leave a reply